Ett annat företag satsar på Bitcoin på lång sikt.

BIGG Digital Assets, ägaren till Netcoins och Blockchain Intelligence Group, har lagt till 40 BTC i företagets långsiktiga innehav. BIGG Digital Assets började ackumulera Bitcoin 2015 och tror att värdepropositionen aldrig har varit starkare. Bortsett från BIGG Digital Assets har andra företagsenheter som MicroStrategy och Square uttryckt liknande känslor. Företagen anammar Bitcoins butik med värdefunktioner, särskilt i en miljö som bevittnar dollardevaluering.

BIGG Digital Assets Bitcoin Treasury

BIGG Digital Assets, ägare av Netcoins och Blockchain Intelligence Group, har meddelat köpet av 40 Bitcoins. De nyligen köpta Bitcoins kommer att läggas till företagens långsiktiga innehav. Det är viktigt att notera att detta inte är företagens första BTC-köp. BIGG Digital Assets har köpt Bitcoin sedan 2015 och kommer nu att ha en statskassa på 189,5 BTC. Till det aktuella marknadspriset motsvarar detta 3,6 miljoner dollar i BTC-innehav. Företagets ledarskap tror starkt på Bitcoins infrastruktur och ser stor prisuppskattning i framtiden.

Mark Binns, VD för BIGG’s, uppgav att:

”BIGG (tidigare BIG Blockchain Intelligence Group) började ackumulera Bitcoin så långt tillbaka som 2015. Bitcoin har uppskattats avsevärt som en tillgångsklass över 1, 2, 5 och 10 års horisonter, och vi tror att potentialen för en effektiv prisuppskattning är starkare idag än någonsin. Institutionellt engagemang och köp och mainstream-antagande kommer att fortsätta driva priset på Bitcoin eftersom utbudet fortfarande är begränsat. Vi tror att våra Bitcoin-innehav kan fungera som självfinansiering över tiden, eftersom vi fortsätter att utöka våra kärnverksamheter med kryptohandel och blockchain-kriminalteknik.

Institutionella investeringar i kryptovaluta har ökat hela året. Tillbaka i maj i år rapporterades det att Grayscale, den största kapitalförvaltaren för digital valuta, såg rekordtillväxt. Med den globala pandemin som väcker långsiktiga makroproblem har institutioner uttryckt intresse för stora kryptotillgångar som Bitcoin och Ethereum. Dessa digitala tillgångar har omvänt korrelerats med traditionella marknader och gett institutionerna möjlighet att riskera placeringsportföljer. På grund av pågående bekymmer angående inflation och skuld har företag strömmat till Bitcoin för att lagra egna tillgångar. Många ser Bitcoin som ”digitalt guld” som historiskt går bra när dollarn kämpar.

Välkommen till festen

BIGG Digital Assets är inte det enda företaget som laddar upp sina Bitcoin-tillgångar. MicroStrategy, ett företagsintelligensföretag, köpte BTC till ett värde av 250 miljoner dollar i augusti i år. Michael Saylor, företagets VD, anser att Bitcoin är en stor säkring mot inflation som drivs av pågående regeringens stimulans. Efter att ha investerat ytterligare 50 miljoner dollar i december innehade MicroStrategy 40.284 Bitcoins. Företaget planerar nu att fördubblas. Enligt en färsk rapport samlar MicroStrategy in 400 miljoner dollar i konvertibla obligationer för att samla mer BTC. Saylor uppgav att:

”Det vi försöker göra är att bevara vår skattkammare”, sa han. „Kontantens köpkraft försämras snabbt.“

Jack Dorsey, VD för Square och Twitter, har också uttryckt stort intresse för Bitcoin. Om du besöker hans profil på Twitter är hans bio kort och söt. Dorsey’s bio visar helt enkelt „#bitcoin.“ I oktober i år tillkännagav Square en investering på 50 miljoner dollar i Bitcoin. Vid tidpunkten för förvärvet representerade investeringen 1% av företagens totala tillgångar.

Chief Financial Officer, Amrita Ahuja, uppgav att:

”Vi tror att bitcoin har potential att vara en mer allmänt förekommande valuta i framtiden. När det växer i adoption, har vi för avsikt att lära oss och delta på ett disciplinerat sätt. För ett företag som bygger produkter baserade på en mer inkluderande framtid är denna investering ett steg på den resan. ”

Von admin